31-05-05

afrika we will meet again

ja ja waar hoop is ...
vorig jaar ben ik in maart voor een maand naar ghana ( west afrika ) geweest , dit was een hele belevenis . Toen ben ik geweest met kriskras ( een organisatie waar jongeren tot 26j samen reizen) dit was op zich enorm leuk maar ondanks de paradijslijke omgeving en supervriendelijke bevolking voelde ik me toch op verschillende momenten geremd door de groep. dit jaar als ik mijn verlof moest invullen begonnen de afrikakriebels weer volop te werken . ik wou en zou naar afrika gaan , maar had een probleem , liever niet alleen .
door een advertentie in een reismagazine kwam ik via via in contact met een vrouw die naar benin en burkina faso zou gaan om er wat rond te reizen voor 3 weken . na wat over en weer gemail heb ik deze avond een verrassend telefoontje gekregen om af te spreken ( elkaar te ontmoeten en wat te leren kennen plus al wat voor te bereiden ) dit gebeurt nu zondag .
als alles wat meevalt( en zij me wel mee wil nemen) en we kunnen opschieten met elkaar is het nog enkel proberen om m'n verlofplanning iets te wijzigen en ... weg zijn wij ( duimen maar ! )
ja ja zo zie je maar dat oude spreekwoorden toch realiteit zijn hé 'hoop doet leven'  ( en vroeg begonnen is ... bijna oktober om te vertrekken ! )
 
afrika i hope we meet again !
  

00:09 Gepost door wannie | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

17-05-05

ten vrede ( met gabriel )

jah hier ben ik weer . Dit weekend ben ik ondanks ik zaterdag en zondag moest werken toch naar het festival van Ten Vrede gegaan en ik moet zeggen ik heb er totaal geen spijt van ( ook al lag ik gistern met koorts in de zetel van oververmoeidheid). Het was een enorm leuke boel en we ( ik en mijn zussen) waren nog niet binnen of kwamen al een vriendin van mijn oudste zus tegen met nog enkele. Het begon direct stevig ( de pinten) , we zochten ons een plaatsje met wat dansruimte en begonnen er eerst wat te praten en kennismaken met de anderen van het groepje . dan begon het eerst  het optreden van Daan waar we wat konden dansen en tijdens dit dansen werd ik overdonderd door een prachtige meid ( de viendin van de vriendin van mijn zus ( die ik s noem) ) toen het optreden van daan stilaan op z'n einde liep bleven we nog wat praten over vanalles en nog wat tot daar ineens Gabriel Rios op kwam . ik was voordien niet echt een grote fan van de Gabriel maar door de leuke muziek en de toffe sfeer + het dansen  ligt deze cd vanaf nu altijd in mijn auto ( zowel de muziek als de teksten zijn adembenemend zalig)."Gabriel man , dat de vrouwen voor je vollen is meer dan te verstaan maar ik vond het super wat jij daar neergezet hebt " na de optredens de vrijdag hebben we nog wat zitten navieren en dan huiswaarts . zaterdag was voor mij zoals eerder gezegd werkdag + controle van een grote chef ( en ik nag wat zatjes ) maar al bij al viel dit wel mee , heb zelfs deze dag wat vroeger mogen stoppen en ben dan rechtstrreks terug naar diksmuide getrokken waar ik met dezelfde bende( en s) terug gevierd heb , eerst een barbeque  met op de achtergrond willem vermandere ( die jammergenoeg bij het terugkomen verdwenen was ) en optredens van 't hof van comerce en tattoo del tigre . na de optredens bleven we nog wat praten  en moochen ( westvlaams voor stoeien, spelen) , toen verliet s ons  om naar de afterparty te gaan waar wij( dacht ik jammergenoeg) niet geraakt zijn, maar ik heb nu wel haar nummer .( zo kwam ik te weten dat deze party niet fameus was ), het was voor mij een echte gelukzaligheid om bij haar te vertoeven en hoop haar zeker terug te zien ( s je bent  onbeschrijflijk).het enig nadeel aan dit fantistische weekend was dat ik zondag wat ziek in de zetel heb gelegen en vandaag nog niet op en top ben maar het was dit zeker allemaal waard . conclusie Ten Vrede is zeker voor herhaling vatbaar . en voor de rest zoek ik wel nog wat naar andere kleine festivalletjes ( en laat dit hier dan weer weten natuurlijk) . x      

20:55 Gepost door wannie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-05-05

m'n wekelijkse rustdag

oef ik ben hier eindelijk weer eens geraakt. De laatste dagen waren nogal werkintensief en de weinige vrije momenten was ik voornamelijk bezig met het uitdokteren wat ik nu echt wil van mezelf .Daaruit concludeerde ik dat ik vanaf vandaag definitief wil ( en ga ) stoppen met roken.Ik had dit al eens eerder gedaan maar heb me dan laten vangen op een feestje. Nu is het voor goed en ik wil en zal erin slagen . Voor de rest heb ik me voorgenomen om wat meer aan lichaamsbeweging te doen en wat meer het spirituele in mijn leven te zoeken ( ontdekken) . Vandaag heb ik mijn wekelijkse rustdag en heb daar al volop van genoten . Deze morgen naar de markt geweest en wat inkopen gedaan in de colruyt . Vanmiddag thuisgekomen en samen met moeder en zus een lekker kippetje ( van de markt) gegeten met frietjes (en sla en tomaat om volledig te zijn) . daarna een wandeling gemaakt in de duinen met de hond van m'n tante . Deze duinwandeling was zalig , ik was er nog maar goed in en werd al overspoeld door allerlei geuren kleuren en het gefluit van verschillende vogels .Het was er warm van de stralende zon met op bepaalde plaatsen toch een koel briesje . Het was echt een moment waar ik helemaal tot rust ( ontspannen) kwam. het deed me wat wegdromen over hoe leuk het kan zijn om even gewoon te genieten van de natuur . Het enige negatieve ( als je dit negatief kan noemen) was het toch wel iets verlangen om deze wandeling te kunnen maken met een geliefde , dit is ook iets waar nog werk van moet maken is meer met nieuwe ( nu nog onbekende ) mensen contact maken en nieuwe vriendschappen ( niet van die oppervlakkige cafékameraden ) opbouwen . hoe ik dit aan boord zal leggen weet ik nog niet ( de dag van vandaag gebeurd dit voor 60procent via internet) , dus dit bloggen is al een goed begin . Ik zal nu jammergenoeg weer eens moeten afsluiten want de tuin roept me naar buiten maar ik kom zeker snel terug voor een vervolg . tot later .

15:34 Gepost door wannie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-05-05

gevoelenspraatje

Gisteren een leuke babbel gehad (met een nicht )over gevoelens , relaties en geluk .
 door een lange discussie ( in de zin van elkaars menigen aan vullen of bedenkingen maken )kwam ik onder andere tot het besef dat je geluk eigenlijk voor het grootste deel zelf maakt . vroeger dacht ik pas echt gelukkig te zijn als ik anderen gelukkig kon maken maar bij nader inzien vergeet ik te snel de kleine dingen zoals : het genieten van een wandeling op het strand /in de duinen , het werken in de tuin , het buiten liggen en enkel luisteren naar de vogels , het kijken naar de sterren ,  ...
ook qua relaties is mijn ingesteldheid iets wat verandert ik was de laatste tijd wel wat op zoek naar een relatie maar door ( onderandere hier) wat te praten over gevoelens vind ik het van mezelf iets wat stom om te zoeken.het luchten van mijn hartje , samen iets gaan drinken ,eens samen gaan eten met verschillende personen geeft me terug het gevoel dat ik toch minder alleen ben dan dat ik me soms voel .ik ben nu iets meer van de instelling van " als ik alleen moet blijven dan is dat zo , maar als ik iemand moet tegenkomen gebeurt dat wel " .
jah ik ben hier weer aant aframmelen maar wat ik eigenlijk met heel deze tekst bedoelde was dat ik het leven weer een beetje optimistischer en positiever aan't bekijken ben ( zo gaat ie goed) .door deze blog ( en de reacties ) voel ik mezelf sterker en terug zelfzekerder worden ( zusje je et da goed gedaan me te overtuigen hieraan te beginnen) en voor reagerende partijen bedankt .
 

16:23 Gepost door wannie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

wat kan stilte mooi zijn

wat zitten genieten van de zonnestralen door twee regenbuien in stilte en dan toevallig ( toeval bestaat niet ) op dit tekstje vallen .dit is te mooi om het voor mezelf te houden bij deze:
 
STILTE
 
Stilte is een onzorgelijke zegen,
ze zuivert het brein en geeft het levenskracht.
Stilte bundelt energie - niet die van het denken, niet die van machines,
maar energie puurder dan de zuiverheid van het denken .
die energie straalt onmetelijke kracht en onmetelijke gaven uit.
hier , in dit oord , kan het zwijgen de brein zijn grote activiteit ontwikkelen,
doortrokken van intense kwaliteit.
dit is de diepe schoonheid van stilte.

14:39 Gepost door wannie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-05

droom en werkelijkheid

De verslaving heeft me beet , en het doet deugd om via deze weg mijn hartje te kunnen luchten .Vandaag 1 mei ( dag van de arbeid ) om 8.30 u opstaan en me klaar maken om ( jawel ) te gaan werken . Een zalig warme zomerdag ( met glimlach op gezicht )zorgde voor een uitstekende gemoedstoestand. Van 9 tot 12.30u werken maar het viel reuze mee want iedereen leek ook wel super opgewekt rond te lopen . Na het werk naar huis waar een zalig lekkere koude schotel met frietjes op het menu stond en het beste van al , voor het eerst weer eens buiten eten .Na de middag eventjes naar het schoolfeest gaan kijken ( naar mama en haar kleuters) en wat bier drinken , terug naar huis. Daar waren net enkele ( kleine) neefjes en nichtjes die wonderbaarlijk voor mij een vrijkaart meehadden voor het TEN VREDE festival.( ik was toen weer aan't werk en kon niet mee gaan lopen ). In de late namiddag nog een wandeling gaan maken op het strand ( met mijn jongste zus ) . Zalig op de blote voeten wat in de branding van de zee gaan lopen , wat bijpraten over vanalles en nog wat , samen nog wat eten en haar naar het station brengen om naar haar kot te gaan .thuis met de papa nog een spelletje ( kolonisten van katan ) spelen  ... tot hier was alles in orde . Ik kijk door het raam en wie zie ik ,  mijn ex ( zie Tulp) terug samen met de gast waarmee ze me bedrogen heeft , mijn hart klopte in mijn keel , ik voelde pijn en woede terug opkomen en voelde me op slag ongemakkelijk  en iets wat down . Het spelletje uitgespeeld ging ik buiten wat zitten bekomen.
( te piekeren over waarom ik me direct zo voel , wanneer ik het volledig verwerkt zal hebben ,en hoe ik mijn gedachten kan verzetten , enz. ... niet veel goeds ) toen schoot het lumineuse idee me te binnen dit allemaal eens in mijn blog te zetten en voila . ik moet zeggen dit lucht op . toch vind ik het leukste aan deze blog de reacties ( tips ook welkom ), deze geven me een opwekkend gevoel . alvast bedankt en tot gauw.
 

21:33 Gepost door wannie | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |